2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

Žiūrėti negalima pamiršti BTV

O po kurio žodžio turėtų būti kablelis? Aš nežinau, todėl ir palikau be kablelio...
Tiesa, prieš pusmetį kablelį būčiau dėjęs po žodžio "negalima" užtikrintai (maloni išimtis - Stašaitytės laidos). O štai vakar beveik tris valandas žiūrėjau BTV. Ir tai tikrai netuščiai sugaištas laikas. Bet apie viską iš eilės. Šiame bloge mėgstu minėti tai, kas susiję su TV. Atėjo laikas BTV.

Bendra situacija

BTV reikėjo kažkaip gelbėtis, nes tas nuolatinis kapanojimasis savo š... jau seniai visiems buvo pabodęs. Ypač, kai yra tokių gražių pavyzdžių, kaip tarkim Lietuvos Ryto televizija (nors ir nemėgstu šios grupės kitų media produktų), kur žmonės ir stengiasi, ir nori, ir, atrodo, mažais žingsniais, bet jiems pavyksta.
Taigi BTV. Visi matom, kad pasikeitė televizijos logo ir labai į gerą pusę (skonio reikalas aišku). Dar pasikeitė ir (kai kurie) anonsai, jų montažas ir apskritai atsirado bent kažkokia mintis. BTV pakeitė ir savo interneto namus. Tiesa, klaidų ir neatitikimų, informacijos trūkumų ten dar nemažai, o ir pati svetainė minimali, tačiau nauja. Ir tai gerai. Tai rodo pastangas ir norą. O visa tai kartu yra ir atliktas darbas. Pasikeitė ir dalis žmonių, t.y. administracijos žmonių. Pvz. BTV nuo vasaros turi naują savireklamos vadovą ir man rodos būtent jo darbas neblogai matosi. 

Tačiau... Nerašysiu čia apie keistus laidų vedėjus ir jų pasirinkimus, laidų prasmingumą ir įdomumą ar studijos dekoracijas. Visa tai ištaisoma, žiūrovų priimama arba ne ir įvertinama arba nuvertinama. Bet siaubingas ir gal net kai kuriais atvejais neatleistinas dalykas yra VAIZDO KOKYBĖ. Mano telikas galima sakyti naujas, kanalą matau per skaitmeninę televiziją kartu su kitais 50 kanalų, kurių tarpe yra ir HD. BTV kokybė itin prasta. Nesu TV technikas, nežinau kas kaltas - kameros, apdorojimo technika, signalo perdavimas, siųstuvai ar dar bala žino kas. Verkiant reikia keisti šią situaciją. Nes BTV vaizdo kokybė daug prastesnė už daugelį Youtube vertų žiūrėti siužetų...

Užkalnio 5

Vakar buvo pirma laida. Prisipažinsiu, ilgą laiką man labai nepatiko Andrius Užkalnis, tiksliau jo rašiniai (žmogaus juk nepažįstu). Bet nuomonė pasikeitė prieš keletą mėnesių. Man tiesiog patiko keletas rašinių, kuriuose vyravo sveikas protas apie tuos reiškinius, kurie ir man nėra svetimi ir pakankamai erzinantys. Bet čia aš apie laidą. 

Šiaip viskas lyg ir gerai. Vinjetė nebloga, studija iš esmės puikiai apstatyta, tik gal trūksta kokių mielų arba durnų niekučių. Žodžiu viskas savo vietoj. Beje, kaip ir prognozavau, Algis Ramanauskas buvo tas pirmasis pašnekovas ir labai teisingai pasirinktas. Pokalbiai natūralūs, organiški, žmonės tiesiog šnekučiuojasi, o ne bando dirbtinai nenutolti nuo kažkokios temos ar panašiai (kaip kitose pokalbių laidose). Man patiko ir tai, kaip Užkalnis įsipaišo į situaciją, sugebą neužgošti pašnekovų, labai laiku įsiterpti ir pakomentuoti. Gal tik galėtų būti laisvesnis pristatydamas pašnekovą ir pradėdamas, baigdamas laidą. Dar galbūt pašnekovai galėtų būti du, ne trys. Atrodo, kad pokalbiai su pirmais dviem dar galėjo tęstis. Tiesa, Vladimiras Romanovas nėra pats tinkamiausias tokioms laidoms, nes žodynas trumpas, arogancija nemenka, o pasakyti nelabai turi ko...


Seniai Lietuvoje nebuvo pokalbių laidos, kur viens ant vieno vyktų pasišnekučiavimai be konkrečios aktualijos, politikos ir panašiai. Juk kartais per TV norisi pamatyt kaip įdomiai šneka žmonės... (Čekuolis vienas lauke ne karys). O nebuvo turbūt todėl, kad eterį uzurpavę moteriško formato masinės pokalbių laidos. Šį sezoną tokias turi kone visi (Valanda su Rūta, Kodėl, Ką manai, Negaliu tylėti ir t.t.).
Galiausiai, išlindo dar vienas svarbus aspektas. Užkalnio laidos vaizdo kokybė buvo visai nieko... Ką tai reiškia? Kad BTV su technika ne viskas tvarkoj. Jei viena laida sugeba parodyt normalų vaizdą, o kitos apgailėtiną, vadinasi keletą kamerų ar pan. artimiausiu metu turi pasiekti šiukšlyną...

Ir dar. Ta vandens stiklinė Užkalnio stalčiuj buvo juokinga (atsidaro stalčių, išsiima stiklinę, atsigeria ir vėl uždaro). Tik ten turėtų būti viskis...:)

Serialas: Sausas įstatymas

Labai trumpai. BTV tiesiog nusipirko puikų, kokybišką, rimtą serialą. Taip, tai apie mafiją, tai Sopranų kūrėjo darbas dar ir padedant Scorsesei. Vakar pirmoji serija anaiptol nenuvylė, o užkabino. Tikiuosi, žmonės tai įvertins. Nes toks serialas yra visa galva aukštesnis už CSI ir panašius (nors pasižiūriu ir juos ir neturiu ko prikišt). Tiesiog čia viskas gerokai sudėtingiau. Rekomenduoju visiems ir labai.



Baigiant

BTV turi potencialo. Smagu, kad atsiranda vis daugiau alternatyvų dviems vis dar didžiausiems banginukams .Antradieniais man bus negaila jai poros valandų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą