2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Savaitės klausimas Nr. 2. Rezultatai.

Baigėsi savaitė, o savaitės klausimas sulaukė atsakymų. 

Klausimas buvo šiuo metu itin aktualia tema, t.y. apie taip visų išpasakotą ir išnagrinėtą šeimos koncepciją. Taigi, vis dėl to, kas yra šeima Lietuvoje? Vienareikšmiško atsakymo nėra ir nebuvo. Įtariu, kad ir sunku bus tokį prieit (bent be aukų). Visuomet, pateikdamas klausimą, lyg ir turiu numąnymą apie rezultatus, bet šįkart neprognozavau. Taigi...

REZULTATAI

Daugiausiai balsų, net 37 procentus surinko pats liberaliausias atsakymo variantas - "Visi išvardinti atvejai ir dar tos pačios lyties poros". Ką gi, smagu. Atrodo laisvėjam... Beje, dar 25 procentus balsų surinko atsakymas, jog šeima yra "Tik vyras ir moteris turintys vaikų". Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad turėjau įtraukti dar vieną atsakymo variantą "Maždaug vienas iš tėvų ir vaikas" ir kažkaip jį įpinti į kontekstą. Bet pamiršau... O būtent šis variantas turbūt ir yra labiausiai keliantis ginčus. Beje, 12 procentų (tiesa, tai 1 balsas) buvo už tai, kad šeima laikoma turėtų būti "Tik civilinę ar bažnytinę santuoką sudarę asmenys". Taip, kiekvienas turim savo nuomonę šiuo klausimu. Man pačiam atrodo, kad iš esmės šeimos sąvoka gali būti daug platesnė. Išskyrus asmenis, kurie neturi vaikų ir nėra susituokę, visi kiti variantai gali būti priskirti šeimai. Net ir neturintiems vaikų, manau, galima leisti įteisinti partnerystę ar ką panašaus, jei tik yra toks poreikis. Esmės, moralės ir dorovės tai niekaip nekeičia.


NAUJAS KLAUSIMAS

Na o šios savaitės klausimas apie kiną. Lietuvišką. Taip, taip gi žinoma aš vėl apie Blindą. Filmas Tadas Blinda. Pradžia. Kas tai?

Klausimo formą su atsakymų variantais rasite pagrindinio puslapio apačioje.

P. S. Būtų smagu sulaukti daugiau balsavusiųjų, nes statistika labai jau juokinga...:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą