2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Naujas garsas

Pagaliau!

Galima sakyti, kad išsipildė sena, kone dešimtmečio svajonė ir pagaliau namie stovi patefonas... Tiesą sakant visa nauja garso sistema. Ją sudaro UHER patefonas (nieko ypatingo, ne itin HI-FI produktas, bet gana reta, maža firma, kuri šiuo metu nebelabai audio produkciją ir gamina) ir ROTEL resiveris (stiprintuvas+radijo imtuvas). Pastarasis įrenginys - tikras vintažinės technikos pavyzdys. Puikiai atrodo ir puikiai skamba. O visa tai atrodo taip:


Patefono skleidžiamas garsas kiek magiškas... Tas momentas kai uždedi adatą ant plokštelės ir girdi traškesius prieš pat pasigirstant muzikai itin maloniai nuteikia. 


O radijo imtuvas senoviškas... Visos tos rankenėlės, potenciometrai, šviečianti dažnių juosta ir radijo stočių persukimas ratuku... Nėra jokių programavimo galimybių. Ir šiais laikais tai džiugina;)


Keletas pastebėjimų kodėl tokia sistema yra labai gerai:
  • Priverčia atkreipti dėmesį į pačią muziką, t.y. tikrai žinai ką uždedi ir ko klausysies. Iš esmės net pameni kur ir kaip pirkai, gavai plokštelė. Mažytė istorija, kuri muzikai suteikia ypatingą vertę. Visada smagu pavartyt plokštelės voką, paskaityt kas ten parašyta, įvertint dizainą ir kitas smagias smulkmenas.
  • Mp3-ioškių kompiuteriuose, aipoduose ir kitur turime tiek daug ir iš esmės jos tampa bevertės. Galim ištrint, vėl parsisiųst. Jokio jausmo.
  • Kokybė. Garsas gilus, ne skaitmeninis, šiltas ir malonus.
  • Tokie įrenginiai puošia namus...
  • Tada muzika tampa ne tik fonu. O tai šiuo metu yra beveik prabanga.
Aš jokiu būdu ne prieš mp3. Ir dabar, miegant vaikui, mano ausinės prijungtos prie kompiuterio, kuriame skamba mp3. Tai patogu ir labai gerai. Bet klausytis plokštelių, originalaus CD, seno radijo imtuvo daug maloniau. Tikrasis muzikos klausymasis iš esmės prasideda tada.
Gerų garsų;)

P. S. Iš esmės dar palengvinau ir sunkią draugų dalią, kai reikia išrinkt dovaną... Dabar visais atvejais tinka ne tik knygos, bet dar ir plokštelės...:)

2 komentarai:

  1. užsikrėtėt audiofilija:) o gal ji ateina su amžium?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Che che... Tikrieji audiofilai mane išjuoktų su pasimėgavimu:))) Į lempinius stiprintuvus, laidus už pusantro tūkstančio ir t.t. nepretenduoju ir nenorėčiau. Kur kas smagiau už audiofiliją yra muzikofilija;)

    AtsakytiPanaikinti