2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Muzikinė temperatūra Vilniuje

Sakykit ką tik norit, bet lietuviškos muzikos pasaulis keliauja pirmyn. Mažais, labai mažais žingsneliais, bet kažkas visgi yra judinama. Be abejonės, tai labai džiugu.

Užtikau tokią kompaniją Vilnius Temperature. Tai yra videoblogas su Lietuvos muzikantais, filmuojant jų akustinius pasirodymus Vilniuje. Žinoma, esant tam tikrai temperatūrai:) Plačiau apie idėją ir kas tie videoblogeriai galite pasiskaityti ČIA.


Kokybiškai, gražiai ir itin paprastas pateikimas. Tiesa, pati idėja nėra lietuviška, o tokių videoblogų pasaulyje yra jau labai nemažai. Ir tiesą sakant, gana populiarių. Vejamės. Keletas atlikėjų jau nufilmuota. Apie jų aktualumą, populiarumą ar muzikos kokybę nekalbėsiu, nes ne apie tai šis įrašas. Tiesiog reikia pasidžiaugti, kad mūsų šaly tokie dalykai vyksta.


Atrodo, kad technologijos atveria plačius kelius. Turint filmuojantį fotoaparatą, Magic Bullet Looks ir internetą galima padaryt geriau, nei tai, nuo ko prasidėjo MTV:)

O visus šios kompanijos įrašus galima rasti čia:

3 komentarai:

  1. Patikslinsiu: reikia filmuojančio fotiko, šviesaus objektyvo, adobe prduction premium paketo, ir dar kokio nors neblogo mikrofono ar net dviejų, vis tik gyvas įrašas. Kas gana nustebino, tai kad čia be steady camo jokio, tiesiog kažkoks hand-strapas ir viskas. Išsiversta gal ir be looks'ų, gal čia tik curvės reguliuotos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras patikslinimas:) Beje, viename video (ze meiking of) matosi, kad naudojamas štatyvas rankose ir vienas mikras... Dėl Curves irgi gali būt.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Štatyvas tai visai paprastinis, toks kaip mano už 100 litų. Teoriškai kuo plačiau laikai rankas, tuo stabilizavimas turėtų būti didesnis.

    AtsakytiPanaikinti